Verkoop Gouden Maple Leaf

De verkoop van de gouden Maple Leaf vindt plaats in Canada. Het mooie van deze munt is dat er sprake is van 24 karaat goud. Om die reden is de verkoop van de gouden Maple Leaf dan ook erg populair bij bijvoorbeeld investeerders. Zij zoeken binnen de gouden munten eigenlijk alleen maar naar zoveel mogelijk goud en zitten wat dat betreft dus erg goed bij de Maple Leaf. De verkoop van de gouden Maple Leaf is om die reden dan ook zeer populair wanneer er sprake is van een economisch wat mindere situatie. In dat geval zijn de mensen over het algemeen namelijk op zoek naar wat zekerheid en kunnen ze dit bijvoorbeeld vinden in de verschillende gouden munten die er beschikbaar zijn. De verkoop van de gouden Maple Leaf doet het daarnaast erg goed wanneer de inflatie op begint te lopen. Wanneer de verschillende landen hun schulden af willen betalen is de kans namelijk groot dat ze geld bij gaan drukken en op die manier zorgen voor een hogere inflatie. Wanneer dit gebeurt gaat het goed met de verkoop van de gouden Maple Leaf, aangezien de gouden munten niet gevoelig zijn voor de inflatie. Zo kan men ervoor zorgen dat de waarde van een bepaald kapitaal beschermd zal worden tegen de inflatie en de waarde in ieder geval niet zal dalen. Tenslotte is de verkoop van de gouden Maple Leaf natuurlijk erg populair onder verzamelaars vanwege het feit dat het gaat om een zeer bekende munt die veel mensen dan ook graag in hun bezit of in hun verzameling willen hebben, het liefst in de meest pure vorm. De verkoop van de gouden Maple Leaf is ontstaan vanwege een boycot van de Krugerrand. Er was oorspronkelijk dan ook niet direct een reden om een eigen gouden munt te gaan slaan in Canada, maar nadat er geen mogelijkheid meer was om de Krugerrand te kopen besloot men hier toch mee te gaan beginnen. De verkoop van de gouden Maple Leaf is begonnen in Canada, waar de munt geslagen wordt, maar werd natuurlijk al snel opgepikt in andere landen. Tegenwoordig is Canada nog altijd de oorsprong van de Maple Leaf, maar wordt de munt overal ter wereld verhandeld door verzamelaars en beleggers. De afbeelding van de munt is daarnaast natuurlijk ook een element wat ervoor heeft gezorgd dat de verkoop van de gouden Maple Leaf in de loop der jaren behoorlijk op is gelopen. De afbeelding is op een prachtige manier vormgegeven, waardoor het wat dat betreft op zich al een reden is om de Maple Leaf aan te schaffen. Tenslotte is de verkoop van de gouden Maple Leaf mogelijk in verschillende gewichten, waardoor het niet direct nodig is om een groot bedrag te reserveren. Het is ook mogelijk om kleinere hoeveelheden goud aan te schaffen en op die manier een investering te doen.

Verkoop gouden Maple Leaf: boycot Krugerrand

De verkoop van de gouden Maple Leaf is dus ontstaan uit een boycot van de Krugerrand. Zoals veel mensen weten was de munt uit Zuid-Afrika dan ook de eerste gouden munt die geslagen werd en vervolgens de wereld over ging als munt om investeringen mee te doen. De verkoop van de gouden Maple Leaf is echter begonnen nadat er werd besloten tot een boycot van Zuid-Afrika. Dit was het geval tijdens de Apartheid, aangezien de internationale gemeenschap een daad wilde stellen tegen de regering die op dat moment in het meest zuidelijke puntje van Afrika actief was. De verkoop van de gouden Maple Leaf kreeg direct een flinke boost, aangezien men toch behoefte had aan gouden munten en daarvoor dus niet meer bij de Krugerrand terecht kon. Sindsdien is de verkoop van de gouden Maple Leaf alleen maar in omvang toegenomen, waardoor het tegenwoordig nog altijd een zeer populaire munt is onder mensen die graag een investering willen doen in een gouden munt. Op die manier kunnen ze namelijk gebruik maken van een zeer betrouwbare munt, waarvan ze in ieder geval zeker weten dat de waarde ook op de lange termijn netjes behouden zal blijven en men er dus geld mee kan verdienen.

Verkoop gouden Maple Leaf: Canada

De verkoop van de gouden Maple Leaf komt oorspronkelijk uit Canada. De munt wordt dan ook geslagen in de Royal Canadian Mint. Het gaat om een munt waarbij gebruik gemaakt wordt van 24 karaat goud. Dit betekent dat er een goudgehalte van 999,9/1000 gehaald wordt. De verkoop van de gouden Maple Leaf is onder andere om die reden erg populair bij beleggers. Zij kunnen op die manier namelijk puur goud aankopen, waarmee ze kunnen profiteren van het feit dat de goudkoers de laatste tientallen jaren alleen maar lijkt te kunnen stijgen en veel mensen zo een hoop geld oplevert.

Verkoop gouden Maple Leaf: afbeelding

De verkoop van de gouden Maple Leaf brengt mensen niet alleen een heel interessante munt met betrekking tot de waarde van het goud, maar aan de andere kant natuurlijk ook gewoon een zeer mooie munt. Op de munt staat het voor Canada zeer symbolische eikenblad. Met de verkoop van de gouden Maple Leaf krijgt men op die manier dus een munt in handen die dezelfde beeltenis kent als de vlag van Canada zelf. Alleen om die reden kiezen veel mensen er al voor om in ieder geval een Maple Leaf te kiezen wanneer ze meerdere gouden munten aan willen kopen.

Verkoop gouden Maple Leaf: gewichten

De verkoop van de gouden Maple Leaf vindt uiteraard plaats in verschillende gewichten. Zo kan men kiezen voor munten van 1/10 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/2 troy ounce. Uiteraard is ook de reguliere variant van een troy ounce beschikbaar, waarmee het grootste bedrag geïnvesteerd kan worden in het goud. De kleinere gewichten zijn er vooral voor de verzamelaars en de mensen die graag een wat kleiner bedrag investeren. De verkoop van de gouden Maple Leaf is er op die manier voor veel verschillende mensen, ook wanneer ze een wat minder groot bedrag te besteden hebben.